LIPS Deurwachter

Alarm bij misbruik van vluchtdeuren

LIPS Deurwachter exit alarm 7411 voorkomt misbruik van vluchtdeuren. Dankzij het akoestische alarm, de flexibele montage en de EN179 certificering is LIPS Deurwachter de ideale oplossing om vluchtdeuren optimaal te monitoren en misbruik van vluchtdeuren tegen te gaan.

LIPS Deurwachter is een zelfstandig werkend alarm voor nooduitgangen, dat het ongeoorloofd openen van een vluchtdeur bewaakt. Het openen van de deur wordt zowel optisch als akoestisch weergegeven. Indien een geoorloofde uitgang gewenst is, kan men met de sleutel van het slot de deur openen zonder de kruk naar beneden te bewegen. Bij een kleine beweging van de kruk klinkt een vooralarm dat stopt wanneer de kruk losgelaten wordt.

‘Kortere weg’ naar buiten

In de praktijk zien we dat deze deuren vaak oneigenlijk gebruikt worden. Bijvoorbeeld door medewerkers of bezoekers die een vluchtdeur gebruiken als ‘kortere weg‘ naar buiten, als ventilatiedeur, om collega’s binnen te laten of om producten ongemerkt naar buiten te brengen. Dit kan leiden tot ongewenste situaties. Het tast de inbraakwerendheid en vluchtveiligheid van het gebouw aan. Wanneer een vluchtdeur regelmatig openstaat, is de beveiliging van een pand minimaal en de kans op insluiping groot. Dit kan grote financiële gevolgen met zich mee brengen.

Voorkom misbruik van uw vluchtdeuren en kies voor de Deurwachter van LIPS.

Voordelen LIPS Deurwachter:

  • Eenvoudige beveiliging van nooduitgangen
  • Visuele barrière tegen onbevoegd gebruik
  • Afschrikkend vooralarm bij lichte bediening deurkruk
  • In- en uitschakelbare alarmfunctie
  • Goedgekeurd in combinatie met EN179 deuren
  • Geen bedrading nodig
  • Eenvoudige montage, geschikt voor bestaande deuren

Download hier de brochure.